درمان کمر درد با ماساژ درمانی

به روز رسانی: 25 بهمن 1402

اکثر پزشکان ماساژ درمانی را به عنوان یکی از روش‌های مناسب کاهش درد کمر  به شمار می‌آورند و آن را درمان مکمل کارآمدی می‌دانند. 54 درصد از پزشکان بنا به گفته خودشان بیماران را تشویق می‌کنند تا در کنار دیگر درمان‌ها ماساژ درمانی را نیز پیگیری کنند.

بر اساس پژوهشی انجام شده‌ در زمینه ماساژ و کمر درد، ماساژ اضطراب، افسردگی و کمر درد را کاهش می‌دهد و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد. افزایش دامنه حرکتی و میزان سروتونین و دوپامین نیز از دیگر فواید ماساژ درمانی دانسته می‌شود.

در مرکز جامع توانبخشی دکتر فرخانی در اصفهان روش‌های نوین ماساژ برای درمان کمر دردهای حاد و مزمن و همچنین ماساژ دیسک کمر ،سیاتیک، تنگی کانال نخاعی، آرتروز ستون فقرات استفاده می شود. متخصصین با تجربه ما در زمینه درمان دردهای کمر و ستون فقرات از تخصص بالایی برخوردار هستند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ماساژ درمانی کمر درد با شماره های 03132367465 یا 03132330382 تماس بگیرید

مزایای ماساژ درمانی


بر اساس پژوهش‌های انجمن ماساژ درمانی، ماساژ درمانی مزایای متعددی دارد که در ادامه به شماری از فواید ماساژ درمانی اشاره می‌کنیم:

  • بهبود گردش خون: در نتیجه بهبود گردش خون، عضله‌های حساس شده در اثر فعالیت فیزیکی تسکین می‌یابد.
  • شل شدن عضله‌ها و بهبود دامنه حرکتی: شل شدن عضله مشکل بی‌خوابی را حل می‌کند.
  • افزایش میزان اندورفین: افزایش میزان اندورفین در واقع یکی از شاخص‌ترین مزایای ماساژدرمانی است. اندورفین‌ها موادی شیمیایی هستند که توسط بدن تولید می‌شوند و حال بیمار را بهبود می‌بخشند؛ بنابراین ماساژدرمانی به دلیل افزایش اندورفین در مدیریت درد مزمن بسیار مؤثر است.

ماساژدرمانی عصبی ـ عضلانی


ماساژ درمانی عصبی ـ عضلانی، موسوم به میوتراپی نقاط ماشه‌ای، کارآمدترین نوع ماساژ کمر و درمانی برای مدیریت کمر درد است. دانشگاه مدیریت درد امریکا این نوع ماساژ درمانی را به عنوان درمان مؤثر کمر درد ناشی از آسیب دیدگی بافت نرم (برای مثال کشش و ضرب دیدگی عضله) معرفی کرده است.

روش ماساژ درمانی عصبی ـ عضلانی

در ماساژ عصبی-عضلانی، فشار متمرکز و شدت متناوب بر روی ناحیه‌های گرفتگی عضلانی اعمال می‌شود. این فشار معمولاً با استفاده از انگشت، بند انگشت یا آرنج بر روی ناحیه مورد نظر ایجاد می‌شود. در این روش، مهمترین نکته این است که شدت فشار باید به مدت 10 تا 30 ثانیه ثابت و یکسان باشد.

ماساژ درمانی درد عضلانی را کاهش می‌دهد


لمس کردن عضله‌های گرفته معمولاً باعث بروز درد می‌شود، این درد از نرسیدن خون کافی به بافت عضلانی ناشی می‌شود. نرسیدن خون کافی به عضله و به تبع آن گرفتگی عضله به نوبه خود فرایند نامطلوب زیر را در پی دارد:

  • چون خون کافی به عضله نمی‌رسد، عضله اکسیژن کافی نیز دریافت نمی‌کند.
  • کمبود اکسیژن باعث تولید اسید لاکتیک در عضله می‌شود.
  • اسید لاکیتک باعث حساس و دردناک شدن عضله پس از فعالیت فیزیکی می‌شود.

پس از شل شدن عضله در اثر ماساژ دادن، اسید لاکتیک از عضله خارج می‌شود و به تدریج خون و اکسیژن کافی به آن می‌رسد.

ماساژ درمانی عصبی ـ عضلانی در ابتدا باعث بروز درد می‌شود، اما فشار ماساژ دیسک کمر به تدریج گرفتگی عضلانی را کاهش می‌دهد. تعامل بیمار و متخصص ماساژ درمانی در این مرحله بسیار مهم است و بیمار باید متخصص را از بیش از حد شدید یا ملایم بودن فشار، تشدید یا تسکین درد آگاه کند، ماساژ درمانگر نیز به دقت به صحبت بیمار گوش می‌دهد و در واکنش به سخنان وی میزان فشار را تغییر می‌دهد. فشار ماساژ درمانی نباید بسیار دردناک باشد، اکثر بیماران از اصطلاح “درد خوب” برای توصیف حس ناشی از فشار استفاده می‌کنند.

انتظارهای پس از ماساژ درمانی


هرگونه درد و حساسیت پس از ماساژ درمانی عصبی-عضلانی باید به تدریج در مدت 24 تا 36 ساعت کاهش یابد. عضلات مورد تأثیر قرار گرفته بسته به شدت فشار، در حدود 4 تا 14 روز پس از ماساژ به طور قابل توجهی شل و آرام می‌شوند.

نکته‌هایی در مورد درمان کمر درد با ماساژ درمانی


گرفتگی عضلانی در واکنش به فشار وارد شده توسط ماساژ درمانگر از بین می‌رود. شل نشدن عضله در اثر اعمال فشار معمولاً ناشی از وجود التهاب است. لازم به ذکر است که ماساژ بهترین روش درمان عضله‌های ملتهب محسوب نمی‌شود و بیماران باید در مورد درمان التهاب با پزشک مشورت کنند.

بیشترین موارد گرفتگی عضلانی با یک دوره ماساژ درمانی، که معمولاً به مدت 6 هفته است، بهبود چشمگیری می‌یابند. اما، اگر پس از دو جلسه ماساژ درمانی، هیچ واکنشی بهبودی نشان ندهد، احتمالاً باید روش دیگری برای تسکین درد و علائم انتخاب شود.

بیمار در صورت شدید بودن کمر درد باید حتماً پیش از شروع ماساژ درمانی با پزشک متخصص در مورد مناسب بودن این روش مشورت کند.

بهره‌گیری از ماساژدرمانی در کنار دیگر درمان‌ها

دیگر درمان‌های کمر درد

فیزیوتراپی

طب فیزیکی و توانبخشی (کایروپراکتیک)

متخصص بیماری‌های کمر درد

ماساژ درمانی زمانی بهترین نتایج را به دست می‌دهد که در کنار درمان‌هایی چون فیزیوتراپی، طب فیزیکی و توانبخشی یا درمان‌های تخصصی به کار برده شود. بسیاری از متخصصین ماساژ درمانی عضوی از گروه درمانی میان‌رشته‌ای هستند که با دقت تمام شرایط بیمار را ارزیابی می‌کند و برنامه درمانی خاصی را متناسب با وضعیت بیمار طرح‌ریزی می‌کند.

فهرست مطالب

Call Now Buttonتماس